
مراحل مختلف اجرای ساختمان کدامند؟
ساختمانسازی مراحل زیادی دارد. همه ما در ساختمانهایی زندگی میکنیم که از بتن، سرامیک، گچ و …ساخته شدهاند. اما قطعا نمیدانیم که چه مراحل دشواری طی شده است تا یک زمین خالی به ساختمان محل زندگی ما تبدیل شود. ساختمانسازی مراحل مختلفی دارد. اولین مرحله تعیین زمین است. ابتدا باید افراد زمینی را که میخواهند در آن اقدام به ساخت و اجرای ساختمان کنند مشخص نمایند.
سپس در مرحله بعد نقشه ساختمان باید کشیده شود و فرد مالک برای دریافت مجوز ساخت اقدام نماید. در مرحله بعدی مهندس سازه اقدام به گودبرداری زمین خواهد نمود. گودبرداری باعث میشود که طول و عرض ساختمان، تعداد طبقات و موارد از این قبیل تعیین شوند. گودبرداری در واقع مرحله طراحی ساختمان میباشد. اما در مرحله بعد استحکام زمین توسط مهندسین سازه مورد برسی قرار خواهد گرفت. در صورتی که استحکام زمین مناسب باشد، شروع به ساختمان سازی میکنند.
در غیر این صورت چندین لایه دیوار سنگی ساخته تا باعث بالا رفتن استحکام زمین شوند. در مرحله بندی آرماتوربندی و ساخت اسکلت بتونی انجام میگیرد. اسکلت بندی، ساخت سقف، دیوار چینی، اجرای تاسیسات و …نیز از مراحل پایانی اجرای ساختمان به حساب میآیند.
گچ کاری در کدام مرحله از اجرای ساختمان انجام میگیرد؟
پس از اینکه مراحل اولیه ساختمان سازی مانند اسکلت سازی، قالب بندی، آرماتوربندی و… انجام شد؛ نوبت به کفسازی میرسد. در مرحله کفسازی تمام کف ساختمان با سرامیک پوشانده میشود. اما پس از مرحله کفسازی یک مرحله مهم در حین ساختمانسازی وجود دارد، که تاثیر مستقیم بر زیبایی آن خواهد داشت. این مرحله گچ کاری میباشد.
گچ کاری پس از کفسازی ساختمان انجام میشود. در مرحله گچ کاری تمام قسمتهای داخلی خانه با گچ پوشانده میشود. این قسمتها شامل سقف و دیوار میشوند، و کف ساختمان را در بر نمیگیرند. گچ کاری ساختمان میتواند حدود یک الی دو هفته زمان ببرد. زمان گچ کاری ساختمان بستگی به این دارد که تعداد طبقات و فضای داخلی هرکدام چقدر است. اما به طور کلی باید چند روز را نیز برای خشک شدن گچ ساختمان در نظر گرفت. گچ کاری را میتوان یکی از مهمترین بخشهای اجرای ساختمان به حساب آورد.
گچ کاری شامل مراحلی مانند سفید کردن دیوارها با گچ، گچ بری جهت زیباسازی، راویز کاری و… میشود. مهندسین پروژه باید بنا به درخواست مالکین سبک گچبری و راویزکاری ساختمان را انتخاب نمایند. سبک گچکاری و تزئینات ساختمان با گچ میتواند تاثیر زیادی در زیبایی نمای داخلی آن داشته باشد. اما مرحلهای که بعد از گچ کاری انجام میگیرد نیز، مرحله نصب در و پنجره ساختمان است. این مرحله را نمیتوان قبل از گچ کاری به انجام رساند.

طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان
یکی دیگر از مراحل اجرای ساختمان طراحی دکوراسیون داخلی آن میباشد. این بخش از ساخت بسیار مهم بوده و باید وقت زیادی را برای آن در نظر گرفت. طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان مراحل مختلفی دارد و شامل بخشهای متنوعی میشود. در زیر مراحل طراحی دکوراسیون داخلی در حین اجرای ساختمان را نام بردهایم:
- آشپزخانه
طراحی داخلی آشپزخانه ساختمان بسیار مهم است. طراحی این قسمت شامل مواردی مثل نصب کابینت ها، نصب هود، گاز، ساخت اپن و …است.
- سرویس بهداشتی و حمام
دومین مرحله طراحی دکوراسیون داخلی مربوط سرویس بهداشتی و حمام است. نمای داخلی این دو قسمت نیز باید طراحی شود. برای مثال ساخت وان حمام، سرامیک کردن، نصب روشویی و…میتواند جز این مرحله به حساب بیاید. طراحی این بخش از سایر قسمتهای ساختمان آسانتر خواهد بود.
- پذیرایی و اتاق خوابها
مهم ترین بخش طراحی دکوراسیون داخلی برای اجرای ساختمان پذیرایی و اتاق خوابها میباشند. طراحی دکوراسیون پذیرایی و اتاقها شامل مواردی مثل زیبا سازی سقف و دیوارها، نصب کمدهای دیواری، نصب آیفون، پکیج و… است. این بخش باید مطابق سلیقه افرادی که مالک ساختمان هستند انجام شود.
نماسازی، آخرین مرحله اجرای ساختمان
نماسازی میتواند آخرین مرحله ساختمان سازی باشد. این مرحله شاید در نگاه اول مانند دیگر مراحل ساختمان سازی مهم به نظر نرسد. اما اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم نماسازی نیز بسیار حائز اهمیت است و باید با دقت زیادی انجام گیرد. در این مرحله ابتدا نمای بیرونی ساختمان باید کاملا پاک شود. برای پاک کردن نمای بیرونی ساختمان به روش نماشویی عمل می کنند.
پس از اینکه نمای ساختمان کاملا تمیز شد، بر اساس نوع نما مورد نظر، سطح بیرونی ساختمان را آماده سازی میکنند. به عنوان مثال اگر قرار باشد نمای ساختمان سنگ یا آجر باشد، باید قسمت های بیرونی ساختمان با سیمان و بتن پوشانده شود.
سپس نما بر روی سیمان نصب میشود. اما اگر نما کامپوزیت، شیشه و …باشد نحوه نصب آن کاملا متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال نصب نمای شیشهای با استفاده از فیکس پوینتها انجام میگیرد. اما به طور کلی نماسازی در اجرای ساختمان بسیار مهم است و جز مهمترین بخشهای ساختمان سازی است. این بخش باید توسط طراحان و مهندسین با سابقه انجام شود و طرح نمای ساختمان باید با ساختمانهای مجاور هماهنگی داشته باشد.
نکات طلایی در اجرای ساختمان
ساختمانسازی قطعا امر بسیار پیچیدهای خواهد بود. ساختمانسازی مراحل زیادی دارد. برای ساخت یک خانه یا ساختمان اصولی باید برخی نکات را در نظر بگیرید. عدم توجه به این نکات میتواند باعث هدر رفتن هزینه و یا عدم کسب نتیجه مطلوب شود. در زیر نکات طلایی در حین ساختمانسازی را نام بردهایم:
- در نظر گرفتن هزینه بیشتر از نیاز
قبل از هر چیزی ابتدا نیازهای خود برای طراحی و اجرای ساختمان را روی یک برگه نوشته و هزینههایشان را محاسبه کنید. سپس حداقل یک و نیم برابر نیازهایتان برای ساختمان سازی هزینه در نظر بگیرید. به این دلیل که ممکن است در حین ساخت اشتباهاتی رخ دهد. در نتیجه شما نیاز به هزینه بیشتری خواهید داشت.
- انتخاب پیمانکار مناسب
برای ساختمانسازی حتما پیمانکار مناسبی را از حیث نمونه کار موفق، سابقه و …انتخاب کنید. توجه داشته باشید که قرار است حداقل چند ماه با پیمانکار خود همکاری داشته باشید. از این رو بسیار مهم است که پیمانکار شما رزومه قوی و اخلاق حرفهای داشته باشد.
- کمک گرفتن از بازرس
شما باید یک بازرس را برای ساخت و اجرای ساختمان خود استخدام کنید. با وجود اینکه پیمانکار و نیرو های انسانی تلاش میکنند تا ساختمان شما به بهترین نحو آماده شود، باز هم نیاز به یک بازرس است. بازرس از کار نیروهای انسانی شما بازدید میکند. سپس با نظارت بر روی مراحل انجام کار، تلاش میکند که امور ساختمانسازی بهتر و دقیقتر پیش برود. در نتیجه از استخدام یک بازرس مجرب برای پروژه ساختمانسازی غافل نشوید.
بدون دیدگاه