
اهمیت طراحی اصولی دکوراسیون خارجی و نماسازی
یکی از مهمترین بخشهای ساختمانسازی طراحی دکوراسیون خارجی آن است. دکوراسیون خارجی ساختمان درواقع همان نمای بیرونی آن است، که در اولین نگاه به چشم میخورد. طراحی نمای بیرونی ساختمان با استفاده از ابزارها و مصالح مختلفی ساخته میشود. برای مثال در طراحی دکور خارجی ساختمان از سیمان، سنگ، سرامیک، آجر و …استفاده میشود. طراحی اصولی دکوراسیون خارجی و نماسازی از اهمیت ویژهای در حین ساختمان سازی برخوردار است. از این جهت که نمای خارجی ساختمان اولین چیزی است که در نگاه اول مشاهده میشود.
همچنین نمای خارجی ساختمان باید در برابر تمامی تحولات جوی از جمله سرما و گرمای هوا مقاوم باشد. برای مثال نمای خارجی باید از مقاومترین سرامیکها ساخته شود تا در فصل زمستان، دکور خارجی ساختمان دچار فرسایش نشود. علاوه بر این نمای خارجی میتواند زیبایی ساختمان را به رخ بکشد. به همین دلایل نماسازی باید با رعایت اصول و دقت زیادی انجام شود. اصول زیادی برای ساخت نمای خارجی ساختمان وجود دارند. این اصول باید توسط طراحان دکوراسیون خارجی ساختمان حین اجرای پروژه به خوبی رعایت شوند. طراحی نمای بیرونی و دکوراسیون خارجی ساختمان، از طراحی داخلی ساده تر خواهد بود و سریع تر نیز انجام میگیرد. به همین دلیل با رعایت برخی قواعد میتوان زیباترین و مناسبترین دکوراسیون خارجی را برای نمای ساختمان طراحی نمود.
انواع نماسازی ساختمان کدامند؟
طراحی و ساخت نمای بیرونی ساختمان انواع مختلفی دارد. در ساخت هر نوع نمای خارجی برای ساختمان از مصالح مختلفی استفاده میشود. در زیر چند مورد از رایجترین انواع نما و دکوراسیون خارجی برای ساختمان را نام بردهایم:
- نمای آجر
نمای خارجی آجری برای بیرون ساختمان، یکی از پرطرفدارترین انواع نماسازی میباشد. استفاده از آجر در نمای بیرونی ساختمان به دو شکل دکوراتیو و ساده انجام میگیرد. در این نوع ساخت نما از انواع اجرهای طرح چوب، نسوز، کف فرش، شاموتی و …استفاده میشود.
- نمای کامپیوزیت
ساخت نمای کامپیوزیت یکی دیگر از انواع روشهای طراحی نمای بیرونی میباشد. در این نوع نما از ورقهای آلمینیومی که کامپوزیت نام دارند استفاده میشود. این ورقها بر روی سطح بیرونی نمای ساختمان نصب میشود. نمای کامپیوزیت قابل شستشو است و وزن بسیار کمی دارند. ورق نمای کامپیوزیت در انواع رنگ و ابعاد مختلف تولید میشود.
- نمای سنگ
نمای سنگ بیشک یکی از زیباترین و لوکسترین از انواع نما برای ساختمان به شمار میرود. نمای سنگی در قدیم بر روی ساختمانهای رومی اعمال میشد. در طراحی این نوع نما از سنگ های مرمر، گرانیت و …استفاده میشود. لازم به ذکر است که هزینه طراحی و اجرای این نوع نما، چند برابر دیگر انواع نما هزینهبر خواهد بود.
- نمای شیشهای
طراحی نمای شیشهای ساختمان را میتوان، یکی از پرطرفدارترین انواع روشهای نماسازی به حساب آورد. در ساخت این نوع نما تماما از شیشه استفاده میشود. نمای شیشهای ساختمان را با نام کرتین وال نیز میشناسند. این نوع نما بیشتر در ساختمان های تجاری و اداری اعمال میشود. نمای شیشه ای باعث جذب نور و روشنایی ساختمان میشود.
نکات مهم در حین نماسازی ساختمان
در حین ساخت و طراحی نمای بیرونی ساختمان، می بایست افراد برخی نکات و استاندارد ها را مد نظر قرار دهند. اگر به این قواعد و نکات مهم توجه نشود، امکان سقوط نما و یا از بین رفتن مصالح ساخت وجود خواهد داشت. نکات مهم در حین ساخت نمای ساختمان را نام برده ایم:
- تمیز کردن سطح بیرونی ساختمان
قبل از اجرای هر نوع نمایی برای دکور خارجی ساختمان، باید سطح بیرونی را کاملا تمیز کنید. سطح خارجی ساختمان باید کاملا پاک باشد و روی آن زنگ فلزات، گرد و خاک و …وجود نداشته باشند. برای اینکه سطح بیرونی ساختمان را تمیز کنید، میتوانید از روش نماشویی استفاده کنید.
- هموار نمودن سطح بیرونی ساختمان
سطح بیرونی ساختمان شما باید برای نماسازی کاملا هموار باشد. اگر از قبل نمایی روی ساختمان وجود دارد، باید آن را کاملا جداسازی کنید. سطح بیرونی ساختمان باید کاملا صاف و صیقلی باشد. در صورتی که در سطح ساختمان شما ناهمواری وجود داشته باشد، قطعا نمایی که قرار است به کار ببرید مطلوب نخواهد شد.
- عدم نماسازی در هوای بسیار سرد
هنگامی که هوا بیش از اندازه سرد است، بهتر است ساخت نمای خارجی ساختمان را متوقف کنید. به این دلیل که سرد بودن هوا باعث یخ زدگی سیمان و پس از مدتی باعث سقوط نما خواهد شد.

هزینه نماسازی بر چه اساس محاسبه میشود؟
در حین ساخت دکوراسیون خارجی ساختمان اولین مسئله مورد توجه، محاسبه هزینهها است. هزینههای ساخت نمای بیرونی شامل دستمزد طراحان پروژه و نیروی انسانی، خرید مصالح و …میشود. این هزینه ها با توجه به عوامل مختلفی معین میشوند. اولین عامل تعیین کننده نماسازی نوع نما است. اگر بخواهید از گران ترین نوع نما استفاده کنید قطعا هزینههایتان بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال نمای سنگی که در آن از سنگهای گران قیمت استفاده میشود، قطعا هزینه بالاتری خواهد داشت. اما اگر از نمای آجری استفاده کنید هزینه ساخت نما کاهش مییابد. کیفیت مصالح نیز میتواند در محاسبه هزینههای ساخت نما بسیار موثر باشد. اگر از سیمان، آجر، ورقه کامپیوزیت، سنگ، سرامیک و …با بالاترین کیفیت استفاده کنید، باید هزینه بیشتری را برای نما سازی بپردازید. اما به طور کلی هزینه ساخت نمای خارجی ساختمان از طراحی دکوراسیون داخلی آن، هزینه نسبتا ارزان تری را در بر میگیرد.
نماسازی ساختمان را به چه کسی بسپاریم؟
ساخت نمای بیرونی ساختمان نیاز به مهارت و تجربه بسیار زیادی دارد. این کار توسط طراحان کاردان و سابقه انجام میگیرد. اگر بخواهید مناسب ترین نوع نمای بیرونی را برای ساختمان خود اعمال کنید،باید این کار را به یک طراح با تجربه بسپارید. طراحان با تجربه و کاردان زیادی در کشور وجود دارند. اما در انتخاب طراح برای ساخت نمای خارجی ساختمان نکته زیر را مد نظر قرار دهید:
- دیدن نمونه کار طراح قبل از اجرای پروژه
قبل اینکه طراح به اجرای پروژه شما بپردازد، ابتدا نمونه کار او را مشاهده کنید. در صورتی که نمونه کاران موفقی مشاهده نمودید، میتوانید با خیال راحت نماسازی ساختمان خود را به او بسپارید.
باید و نباید های نماسازی ساختمان
برای ساختنمای بیرونی ساختمان باید برخی باید و نبایدها را نیز در نظر بگیرید. این باید و نباید های مهم در زیر شرح داده شدهاند:
- شما باید برای ساخت نمای بیرونی ساختمان خود، از بهترین و با کیفیتترین مصالح استفاده کنید.
- در ساخت نمای خارجی ساختمان نباید عجله کنید. بهتر است برای این کار زمان بگذارید. به این دلیل که هر بخش از نمای ساختمان باید در بازههای زمانی متفاوت انجام شود.
- سعی کنید از برترین طراحان و نیروهای انسانی استفاده کنید، تا نتیجه کار مورد رضایت شما باشد.
بدون دیدگاه