واردات و صادرات در پرتغال

بانک مرکزی پرتغال با نام Banco de Portugal در کنار دو تا از بزرگترین بانک‌های این کشور با نام‌های Banco Comercial Português و بانک دولتی Caixa Geral de Depositos توانسته‌اند از سال ۱۹۸۶ و پیوستن پرتغال به اتحادیه اروپا، اقتصاد این کشور را به‌خوبی مدیریت کنند  به طوریکه امروزه کشور پرتغال با واردات و صادرات خود در کنار سایر فعالیت‌ها توانایی رقابت با استانداردهای مالی اتحادیه اروپا را دارد. ۱۳ سال پس از پیوستن به اتحادیه اروپا ارز این کشور از اسکودوس به یورو تغییر کرد و تا به امروز یورو مانده است.

وزیر سابق  اقتصاد پرتغال António Pires de Lima، با نگرش فعال خود موفق به نجات پرتغال از رکود اقتصادی شد. پس از او تلاش‌های دولت برای بهبود شرایط اقتصادی و استحکام این بهبود همچنان ادامه دارد. در نتیجه این تلاش‌ها، امروزه پرتغال شاهد یک نقطه عطف در اقتصاد خود می‌باشد و آینده‌ای روشن برای آن توسط کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی شده است.

رشد تجاری پرتغال

همچنین به‌دلیل بهبود ارتباطات بین‌المللی تجاری شاهد ادامه رشد و گسترش واردات و صادرات پرتغال هستیم. در این راستا برخی از  شرکت‌های برجسته جهانی مانند Grupo Portucel Soporcel یک شرکت بسیار موفق در بازار کاغذ جهانی، Sonae Indústria بزرگترین تولید کننده پنل های چوبی جهان، Corticeira Amorim رهبر دنیای تولید چوب پنبه، و Conservas Ramirez قدیمی‌ترین کارخانه تولید کنسرو ماهی جهان در پرتغال به فعالیت مشغول‌اند.

سایر صنایع اصلی کشور پرتغال که بر اقتصاد این کشور تاثیر گذار هستند عبارتند از: پالایشگاه های نفت، تولید سیمان، محصولات پلاستیکی، پارچه، مصالح ساختمانی، فولاد، کفش، چرم، و البته گردشگری.

تجارت پرتغال

اگر چه مساحت قابل توجهی از پرتغال به کشاورزی اختصاص داده شده است، اقتصاد این کشور کمتر از سابق بر وادرات و صادرات محصولات کشاورزی وابسته است. در حال حاضر پرتغال بیشتر بر تجارت و بخش خدمات متمرکز شده است. برخی از این خدمات عبارتند از: خدمات عمومی، تجارت (عمده فروش و خرده فروشی تولیدات) ساخت و فروش املاک و مستغلات و بانکداری.

بیشتر اقتصاد کشور پرتغال (حدود ۷۰ درصد) بر پایه خدمات استوار است. در این کشور صنعت نرم‌افزار و اتومبیل‌سازی به یکی از بسترهای پردرآمد تبدیل شده است. در کشور پرتغال گردشگری نیز نقش پررنگی در اقتصاد دارد. اکنون کشور پرتغال یکی از کشورهای رقابتی گردشگری محسوب می‌شود. بزرگترین شریک تجاری پرتغال، کشور اسپانیا است که حدود ۲۷ درصد از اقلام مورد نیاز این کشور از پرتغال به اسپانیا صادر می‌شود. از دیگر شرکای صادراتی پرتغال، می‌توان به آلمان و فرانسه اشاره نمود.

در این کشور تولید ناخالص داخلی بر پایه کشاورزی، صنعت و خدمات استوار شده است. پوشاک، کفش، مواد شیمیایی و کاغذ از دسته محصولات صادراتی بسیار قدرتمند پرتغال بوده. ماشین آلات از دسته اقلام وارداتی به کشور پرتغال است.

گردشگری در پرتغال

آنچه در کشور پرتغال بسیار می‌درخشد گردشگری است که پتانسیل بالقوه اقتصاد و یکی از ارکان‌های اصلی اشتغال‌زایی محسوب می‌شود. در این کشور در طول ۴ سال گذشته فعالیت‌های زیادی در زمینه صنعت گردشگری انجام شده که موفقیت‌های بسیاری در این زمینه به دنبال داشته‌است. در سال گذشته، حدود ۱۲ میلیارد تولید ناخالص داخلی در کشور پرتغال از صنعت گردشگری به دست آمده است که در مقایسه با سایر کشورها این آورده مالی، مبلغ مطلوبی است.

یکی دیگر از منابع درآمدی در کشور پرتغال واردات و صادرات می‌باشد. صادرات شامل انواع آبزیان، انواع نوشیدنی و چوب پنبه است. در این کشور محصولاتی مانند غلات، زیتون، گندم و انواع نوشیدنی‌ها یکی از عمده‌ترین بخش‌های کشاورزی هستند.

پرتغال در زمینه صنعت هم پیشرفت‌های چشمگیری داشته و به پالایش نفت، سیمان، ماشین‌آلات و ماشین الکترونیک پرداخته است. یکی از دلایل  اصلی این پیشرفت منابع سرشار و طبیعی لیتیوم و قلع در پرتغال است.

پتانسیل‌های صادراتی کشور پرتغال:

  • قطعات یدکی خودرو و وسایل حمل‌و‌نقل
  • تجهیزات ماشین‌آلات
  • کاغذ و خمیر کاغذ
  • مواد معدنی و تولیدات کشاورزی
  • مواد شیمیایی و مکمل‌های دارویی
  • مواد غذایی مانند زیتون و انواع روغن‌ها
  • کرک

پتانسیل‌های وارداتی کشور پرتغال:

  • ماشین‌آلات
  • سوخت‌های فسیلی مانند نفت و گاز
  • وسایل الکتریکی
  • حیوانات کمیاب
  • فرآورده‌های حیوانی
  • انواع گونه‌های گیاهی
  • داروها و محصولات پزشکی